HTML

Tartalom

Aktuális közéleti kérdések, politika... Társadalom, múlt-jelen-jövő... Kérdések, válaszok és kételyek...

Rovatok

Címkék

Friss topikok

Mi vár Orbán Viktorra március 15-én?

2007.03.10. 16:43 Nikk Pál

dróóótkefe topikja az [origo]-n

http://forum.origo.hu/topik.jsp?id=117646

"A nagyérdemű feszült izgalommal várja Orbán polit-komédiájának utolsó felvonását március 15-én.

A "művész" visszavonult a nyilvánosság elől, még az EU néppártok tanácskozására sem ment el, és hol a gyógyszerezését állítják be, hol pedig magolja a pengeélen táncoló szövegét március 15-ére.

Orbán jelenleg a pánikbetegségnek abban a fajtájában szenved, amelyik akkor tör rá az emberre, amikor közeledik a számára sorsdöntő pillanat. Orbán jól tudja, hogy óriási a tét most március 15-én, a pánik pedig azért lett úrrá rajta, mert nem lehet biztos abban, hogy a nap eseményei nem írják-e felül a patikamérleggel előre megtervezett koreográfiát. A rögtönzés pedig, mint tudjuk, nem Orbán műfaja, neki színpad, hűséges és tapsoló közönség, és jól felépített hajszálpontos dramaturgia kell. Most érzi, hogy ez a március 15-e felül fogja írni az előre megtervezett koreográfiát, és ettől remegve fél a jobboldaliak vezére. Nem tudja előre kiszámítani, hogy mi fog történni, hogyan fog ő ebből kijönni.

Én arra tippelek, hogy Orbán most március 15-én nem fogja bírni a rá nehezedő pszichikai nyomást, és kudarcot fog vallani. Ő is érzi ennek valószínűségét, ezért pánikol. De már nem fogja tudni tovább hülyíteni az ezerféle nézetű emberek egy akolba terelt tömegét, képtelenség ennyi szerteágazó igénynek egyszerre megfelelni. A komcsizás, az ellenségkép felfestése már nem hat a fidesz mérsékelt szimpatizánsaira, a radikálisoknak pedig kevés. Olyan óriási az ellentét a két pólus között, amit Orbán már nem képes kommunikációval egyben tartani, és ez most március 15-én fog mindenki számára világossá válni.

Egy évet ráhúzott még ez a szerencsétlen a búcsúztatómra, de már nagyon hangosan ketyeg az óra...

Viktor! Lejárt a vekkered!"

3 komment

Címkék: politika közélet

A bejegyzés trackback címe:

https://kozeletunkma.blog.hu/api/trackback/id/tr8245057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nikk Pál 2007.03.10. 17:58:26

Kurszán Kündü!

Ott van a link: az [origo] fórumáról idéztem...

arról semmilyen híradás nem szólt, hogy Orbán bárhol is sajtónyilvánosan megjelent, arról viszont igen, hogy családi okok miatt nem utazott el Brüsszelbe az EU néppárti tanácskozásra...

mindenesetre kedves tőled ez a bemutatkozás. ahhoz képest, hogy most váltunk először, és ebben a stílusban remélhetőleg utoljára, szót egymással, eléggé alpári stílusban rúgod be a blogom ajtaját...

magadat minősíted.

Nikk Pál 2007.03.24. 13:09:24

A különböző fórumokat olvasva sokan látták úgy, hogy Orbán maga is érezte a március 15-i fellépése végén, hogy vélhetően ez volt az utolsó ilyen színpadi szereplése. Az arca arról árulkodott, mintha búcsúzott volna a tömegtől.

Méltó búcsú volt, Viktor, szép, kerek befejezése volt ez egy politikai tév-életútnak! Ezt már csak elrontani tudnád, úgyhogy már csak ezért sem ajánlom az ismétlést.

Trombocita 2007.07.16. 17:11:07

Ha az én azonos korú jogászi életutam 18 éven át EKKORA MAGASSÁGBA repített volna, aligha nevezném TÉVÚTNAK, utána akármi is jöhet!
süti beállítások módosítása