HTML

Tartalom

Aktuális közéleti kérdések, politika... Társadalom, múlt-jelen-jövő... Kérdések, válaszok és kételyek...

Rovatok

Címkék

Friss topikok

Van-e okuk félni a fidesz vezetőinek a békés ünneplőktől március 15-én?

2007.03.07. 13:13 Nikk Pál

Az alábbiakban leközlöm az origó fórumáról virtu Óz egyik topikjának a bevezetőjét. A gondolatmenetét magam is figyelemreméltónak tartom, a kérdésnek ebben a formában való felvetése sajátos módon valóban súlyos ellentmondásokra világít rá a FIDESZ kommunikációjában.

"Nem értem. Mi oka van félni a fidesznek a békés ünneplőktől?"

virtu Óz - 2007. 03. 06. 20:05

Mindeddig azt hallottuk a FIDESZ-től, hogy tavaly ősszel a kormány féktelen rendőrterrorral reagált a "békés" tüntetésekre.

Utolsó őszi megmozdulásuk előtt a FIDESZ kifejezett kéréssel fordult a rendőrséghez, hogy tartsák magukat távol a rendezvényektől, mert a korábbi események is csak a rendőrség brutális beavatkozása miatt váltak erőszakossá.

Akkor most ej mi a kő, tyúkanyó kend? De hisz Orbán éppen azzal hirdeti az igét, hogy létrejött az "Új Többség", a kormányban lévő szoci-libsi arisztokratákon kívül ma már mindenki közös véleményen van a nemzet fő céljairól ővele. Őszerinte, ha a politikai irányítás alatt álló rendőrök bent maradnak a laktanyáikban, akkor itt a szeretet tengere fogja elönteni Budapest utcáit.

De akkor kérdem én: miért is tiltakozik a FIDESZ, hogy a nemzeti ünnepen a közelükben más csoportok is kívánnak ünnepelni? Az "Új Többség"-ben máris kirajzolódik talán, hogy kik azok, akik azon belül "Mégtöbbek" és kik a "Kevesebbek"? Máris megindult a boszorkányüldözés, hogy az "Új Többség" összekovácsolásának és egybentartásának magasabb rendű érdeke megkívánja az "Új Többségből" az "oda nem illő" disszidens elemeket kitakarítani?

Miféle "Új Többség" az, amelyikben az egyik csoport (a FIDESZ) már az Új Többség létezésének deklarálása után rövid idővel a rendőrség és a kormány védőszárnyait keresi a másik csoporttól (Kossuth-tériek és mások) való félelem okán.

A magam részéről sejteni vélem a FIDESZ vezérkarának e hidegrázásos félelmének okát (Szíjártó a TV-ben kifejezetten aggódónak látszott...). Ugyanis, ha az alternatív csoportoknak - akik már többször egyértelműen kinyilvánították, hogy nem kell nekik Orbán Viktor - sikerül megingatniuk a FIDESZ törzsszimpatizánsait abban, hogy Orbánra szükségük van, akkor ez a március 15. lesz Orbán pályafutásának utolsó felvonása.

Na ettől fél oly rettenetes ma az egész FIDESZ-vezérkar, leginkább pedig az Orbánhoz legközelebb álló személyek. Ez a március 15. belső forradalmat hozhat a FIDESZ-ben!

virtu Óz

Szólj hozzá!

Címkék: politika közélet

A bejegyzés trackback címe:

https://kozeletunkma.blog.hu/api/trackback/id/tr1743924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása