HTML

Tartalom

Aktuális közéleti kérdések, politika... Társadalom, múlt-jelen-jövő... Kérdések, válaszok és kételyek...

Rovatok

Címkék

Friss topikok

Nem kellenek már a Fidesz-nek a határon túliak?

2007.03.10. 15:12 Nikk Pál

Az [origo] fórumáról figyelemre méltónak találtam az alábbi topik bevezetőt (dróóótkefe)

A FIDESZ a népszavazásra bocsátani tervezett kérdéscsokrával egyértelműen kifejezésre juttatta, hogy fontosabb nekik a gazdák elővásárlási joga, meg az, hogy a kiürített és bezárt kórházakat ne lehessen eladni, sőt még az is, hogy a benzinkútnál ne vásárolhassunk lázcsillapítót, mint a határon túli testvéreink!

Ismét lehullott egy álca a FIDESZ valóságos arcáról, most mindenki meggyőződhet arról, hogy puszta kampánycéllal állt a 2005 decemberi kettős állampolgárságról szóló népszavazás mellé. Hiszen mi másért hagyták ki éppen ezt az egy kérdést a népszavazásra bocsátandó kérdéseik sorából?

Összehasonlíthatja bárki: mind a hét kérdés súlyában és jelentőségében messze eltörpül a határon túli magyarság integrációjának ügye mellett. A FIDESZ kérdései ezzel a prioritásállítással lealacsonyítják a határontúli testvéreinket, azt üzenik nekik, hogy "nem értek nekünk annyit, hogy ezek között a kérdések között értetek is küzdjünk, ezek a dolgok mind fontosabbak nekünk nálatok."

Varga Mihály azt nyilatkozta a hírTV-ben, hogy nem könnyű 7 olyan kérdést feltenni, amelyik mindegyike kiállja az alkotmányosság próbáját. Ha ez így van, és még kérdezni sem tudnak a FIDESZ-ben, akkor miért nem tették bele a listájukba a 2005-ös kettős állampolgárságról szóló kérdést éppúgy, ahogyan azt a kórházprivatizációval viszont megtették. Az a kérdés ugyanis már egyszer átment az alkotmányosság kontrollján, és akkor ma eggyel több kérdést tehetnének fel az egyébként már erősen megfogyatkozott népszavazásra bocsátható kérdések sorában. A FIDESZ-nek azonban még ennyit sem értek meg a határon túli magyar testvéreink.

http://forum.origo.hu/topik.jsp?id=117622

1 komment · 2 trackback

Címkék: politika közélet

A bejegyzés trackback címe:

https://kozeletunkma.blog.hu/api/trackback/id/tr4345028

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Download site 2019.05.30. 19:34:03

Dr Dre Machine Diddybeats On Ear Earbuds with ControlTalk - louboutin595

Trackback: prev 2018.04.22. 13:17:26

ford ranger window - Humulin sliding scale

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nikk Pál 2007.03.24. 13:00:45

Időközben kiderült, hogy a felvetett kérdés aktuálisabb, mint gondoltam.

Az MVSZ ill. Patrubány Miklós ugyanis ismételni szeretné a 2005-ös népszavazást a kettős állampolgárságról, ráadásul változatlanul az akkori kérdés tennék fel.

A Fidesz már nyilatkozott: ezúttal nem kívánják támogatni Patrubány kezdeményezését. Vagyis időközben változtak a Fidesz érdekei, és ma már másképp viszonyulnak ugyanahhoz a népszavazásra bocsátandó kérdéshez, amit 2005 decemberében Gyurcsány megbélyegzése céljából még nemzeti sorsdöntő ügynek tekintettek.
süti beállítások módosítása